Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

18/10/15 Rodes massisses Tannus, primeres impressions

Porto tres sortides amb les Tannus i la meravellosa certesa que no puc punxar. És genial!
La bicicleta de carretera la veritat punxa poc, això si quan ho fa és un pal canviar la càmera.
Aquest any, al adquirir una bici de carretera millor, tenia clar que volia posar-hi solució. En principi hi volia posar tubulars, las llantes que duc admeten aquest sistema, però al conèixer les rodes massisses Tannus i llegir molt sobre les mateixes per internet, em vaig decidir per elles.
Cal tenir en compte que sóc un ciclista patata, dels que pugen lents i baixen a poc a poc. Pel meu pes de més de 75 kg, duc el model Slicks en la versió Hard que simula una duresa de 8.5 bar.
A la roda del darrere no noto res, a la del davant, si pedalo dret, la noto amb més pressió del que estava acostumat, la duia a uns 7.5 bar, tot i que no em suposa cap problema.
Una diferència, és la de no patir pels sotracs de la carretera, el "llantazo" ja és història. Al igual d'oblidar-me del fet de comprovar la pressió de les rodes abans d'iniciar la sortida.
La bici en conjunt no pesa més. D'entrada les Tannus pesen més que una coberta normal. Cal tenir present que substitueixen la coberta, la càmera, la càmera de recanvi, la manxa o el gas per inflar i les eines per desmuntar/muntar. Tinguen en compte tot plegat, he tret un xic de pes a la bici.
He llegit per molt foros, que s'agafa molt a l'asfalt i això fa que en velocitats superiors als 25 km/h, redueix fins en 2 km/h +/- la velocitat, en el meu cas, m'importa poc aquest aspecte de la velocitat, no competeixo, al contrari m'agrada que s'agafi en les baixades. Com que sóc un ciclista dels que van a passeig, no he notat res en aquest aspecte.
El rendiment m'atrau. El fabricant parla de 6.000 quilòmetres, com que no es por estripar, és més fiable que els duri, hi ha qui parla fins i tot de més, temps al temps hi ho sabré.
Cada coberta de carretera val 65 euros més muntatge, que se'n va a uns 140 euros el joc, no és barat, tot i que tenint en compte el que valen les llantes de carretera amb un xic de perfil, no són molts diners.
A dia d'avui, n'estic encantat. La gran diferència, per mi, és la tranquil·litat de saber que no punxaré. Quan hi dugui més quilòmetres, faré un nou escrit per explicar com m'hi trobo i que en penso.

Comentaris