Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

19/07/15 Baix Empordà en caiac. Tornada

El despertador sona molt d'hora, per tenir temps d'esmorzar, recollir-ho tot i sortir a navegar en l'última foscor de la nit. El vent bufa amb intensitat, la predicció deia que no hauria d'estar fent. M'adapto a les noves circumstàncies. Ho faig tot amb molta calma, per sortir a navegar amb la primera llum del dia.
A la que comença a clarejar, des de la platja, es pot intuir una mar mogudeta. Així és. Fins a les Illes Medes, el vent allevantat, ha deixat un poti poti de mar, onades curtes, de poca alçada, uns 50 centímetres, que no acaben de tenir direcció fixe, que fan navegar de manera molt pesada i  erràtica en el rumb.
Un cop estic sota la protecció de la Meda Gran, la mar es calma i fa de molt bon palejar. Aprofito que és d'hora per anar bastant obert.
Faig peu a Sa Tuna, un cafè sempre em ve de gust al matí. Aprofito les parades de Cala Pedrosa i de la Cala des Vedell, per gaudir de magnific dia de sol que fa. Agafant les ulleres, tub i aletes, per  jugar una estona amb els peixos.
El tram més complicat es creuar la bocana del port de Palamós, ho faig a l'hora de dinar, hi ha menys trànsit marítim. Just abans de fer-ho, la sort s'alia amb mi. Un iot de gran eslora, més de 20 metres, està apunt d'entrar, genial! Va de fabula, un cop estigui entrant, puc passar, doncs al anar molt a poc a poc, no aixeca onatge i al ser gran, pràcticament bloqueja la bocana.
La navegació és molt plàcida, fins arribar a casa, un xic de vent en contra i la mar com un plat.
Arribo realment esgotat  i molt content, amb la mirada plena de blau i de penya-segats que mai acaben, de racons i raconets que tinc ganes de tornar a veure. De paisatges que t'omplen quan els contemples i  et fan sentir que et falta alguna cosa quan els recordes.
Han estat 9h 42' en caiac per navegar 25 milles (46,3 km).
He navegat el Baix Empordà en dos dies, concretament en 35 hores, de les quals 18 hores i mitja he estat al damunt del caiac, per recórrer un total de 51.2 milles ( 94,9 km)
Track garmin connect

Entrada relacionada: 

Comentaris