Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

18/07/15 Baix Empordà en caiac. Anada

Les primeres hores del matí, amb una mar tranquil·la i pastosa, sense gaires embarcacions són ideals per navegar. La barreja de veure sortir el sol i la il·lusió d'emprendre aquest petit ròssec de vida nòmada en caiac, fan que tot resulti molt màgic.
Hi ha calitja, que fa disminuir la visibilitat. Vaig molt arramblat a la costa, per seguretat, m'hi veig molt bé, cal minimitzar el risc de que no em vegin.
Faig una primera tirada, fins a la platja del Castell a Palamós, que és on comença la costa més bonica per navegar. Tinc una mar molt bona, vaig passant cales de pel·lícula i indrets de somni, navegant i navegant. La vida a 3 nusos es veu i es viu millor.
Poc abans de deixar enrere el majestuós cap de Begur, entra el vent de sud, tal i com estava previst. Parada a S'eixugador a dinar, nedar i fer una estona d'estiuejant.
Toca resseguit la llarga platja, que uneix Begur amb L'Estartit. Hi ha bastantes embarcacions, decideixo anar arran de boies. El vent a l'esquena i el marejol a favor, m'ajuden.
A la que deixo el port de L'Estartit enrere, la mar està un xic moguda i no paren de passar embarcacions de les que ensenyen la costa als turistes, se'm fa pesat, entro en una caleta molt petita per parar una estona i tornar-hi amb més ganes. Hi trobo gent apassionada de la muntanya i l'esport del Ripollès. No ens coneixem de res, però tenim un munt d'experiències en comú.
Cal seguir, fins on vull fer nit, Cala Ferriol. El tram fins arribar és preciós, parets verticals que mai acaben, a la que passo per l'espectacular pas pel mig d'una roca, La Foradada, sé que ja hi sóc.
A la platja no hi ha ningú, al davant, unes barques que també hi faran nit.
Estic content i cansat després d'estar 8h 44' dins el caiac per navegar 26,2 milles (48,5 km).  Trec tot el material del caiac. Canvi de roba. Muntatge de la tenda. Preparo el sopar i de seguida es fa fosc.
No puc evitar, estar una bona estona fora la tenda, només amb la llum de la lluna, mirant la mar i sentir-me la persona més afortunada del món. No tinc massa res,  res no em cal, mentre el cor batega ràpid, em sento feliç només pel fet de viure l'instant.
Track garmin connect

Entrada relacionada: 

Comentaris