Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

09/08/14 Volta a l'Ardenya en btt

La volta a l'Ardenya és un recorregut promogut pel Consorci d’Ardenya - Cadiretes. Més que una ruta senyalitzada, agrupa diferents rutes ja existents. 
Surto de Sant Feliu de Guíxols, pedalant per les vies verdes fins arribar a Llagostera i agafar una pista forestal, entre camps i urbanitzacions, camí de Caldes de Malavella. Surto de l'itinerari per anar a l'ermita de Santa Seclina, on no hi havia estat des de menut. 
Al retornar al camí, ho faig entre Caldes i Vidreres, on al cap de res, trobo el pantà de Can Llop, m'hi remullo i nedo un xic. S'agraeix, pel dia tant calorós com el d'avui. 
El recorregut es torna molt tranquil i poc freqüentat, comença el tram més muntanyenc. Direcció Lloret, enfila que dóna gust, un cop arribo a la costa, parada a menjar i reposar líquids. És dissabte d'agost, està ple de gent, decideixo no fer el tram resseguint la costa i enfilo carretera amunt, fins a buscar el gr92, que va fins a Tossa. 
Faig una última parada per agafar forces, ve la pujada més dura de la volta, he d'arribar a 512 metres d'alçada, partint del nivell del mar, en poc més de 5 km. La xafogor em fa anar moll de dalt abaix durant tota l'estona, es fa feixuc i lent, sembla que s'allargui un metre per cada metre que avanço. Les vistes són espectaculars. 
Un cop sóc al Puig de les Cadiretes, aquest petit cim, té gust de victòria. Només cal baixar fins a Sant Feliu de Guíxols i ja ho tindré a la butxaca. 
He pedalat 98 km. He sortit unes quantes vegades de la ruta, per a visitar ermites, un castell i diferents miradors, que he anat trobant. 

Comentaris