Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

18/05/12 Philippe Croizon nedador sense extremitats, enllaçarà els cinc continents


El nedador francès Philippe Croizon, que va perdre les seves extremitats arran d'un accident elèctric i el seu company de natació, l'aventurer Arnaud Chassery, tenen un pla per enllaçar els cinc continents del món, nedant a través d'una sèrie d'estrets que els separen.
"Anem a enllaçar simbòlicament els cinc continents, dues persones petites com nosaltres, dos homes petits, serem capaços de construir un pont entre els continents ... Això vol dir que anem a unir-los. És a dir, que ningú està molt lluny l'un de l'altre. Així que fins i tot, si tenim diferents opinions polítiques o colors de pell, fins i tot amb les nostres incapacitats, tots vivim al mateix planeta. I aquest és el missatge clar que volem transmetre ", va dir. Croizon ja ha nedat el Canal de la Mànega.
Tots dos planegen sortir de França aquest mes de maig per  la primera etapa del seu viatge, que uneix Austràlia i Àsia nedant des de Papua Nova Guinea fins a Indonèsia. Durant l'estiu travessaran el Mar Roig (d'Àsia a Àfrica), l'Estret de Gibraltar (d'Àfrica a Europa) i l'estret de Bering (d'Àsia a Amèrica). Planegen acabar a mitjans d'agost,  després d'haver nedat un total de més de 85 quilòmetres i d'haver estat  unes 45 hores a l'aigua.
Experimentaran temperatures extremes amb l'aigua en el Mar Mort que arriba a 26 graus, mentre que la de l'Estret de Bering està només una mica per sobre dels zero graus, a més de nedar en zones on hi ha taurons i meduses irukandji, l'especie més perillosa del planeta.
Persones com ell, ens demostren que voler és poder, que les úniques limitacions que hi ha són les que nosaltres ens imposem, em de fer com ell i trencar els murs que ens empresonen.

Comentaris