Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

09/05/12 Marató de recollida de sang

Hi ha maratons en les que tots en som guanyadors, com la que han organitzat a Girona, el Banc de Sang, amb aquest acte volen sensibilitzar sobre la necessitat de convertir la donació de sang en un hàbit, captar nous donants i aconseguir així un important nombre de donacions durant la jornada.
Si hi ha un repte del que em sento molt orgullós, que m'emplena la boca només de parlar-ne i el cor només de pensar-hi, és el aconseguir ser donant de sang.
Dic aconseguir, perquè la meva poca amistat amb l'agulla, era un impediment que al principi em feia enrere, la determinació em va empènyer endavant, recordo com fa anys, que va ser fer-ho per primer cop i adonar-me que la punxada no és nota; trobar el lloc, semblava difícil, entre els centres fixes i les campanyes mòbils, ens ho posen molt a l'abast; buscar el moment costa, hi posen el màxim d'horari i de facilitats; per poc que hi posem de la nostra part, podem.
Per mi és el repte més gran que he fet i que vull seguir fent, aconseguir donar una cosa tant intima i personal, com és la sang.
Quan estic estirat, mentre el líquid que dóna vida, flueix de dins cap enfora, saber que puc ajudar a altres persones, que no conec, ni coneixeré mai, que un munt d'individus dóna, sense esperar res a canvi, em fa pensar que un món millor és possible, que l'especie humana tenim alguna cosa de bo, és en aquest moment, mentre obro i tanco la mà, perquè surti millor la sang, que donar es transforma en rebre, rebo esperança, pau i satisfacció.
Passaran uns dies abans es deixi de veure la petita marca de la punxada, mentrestant la miraré amb un somriure, recordant que per canviar el que m'envolta i no m'agrada, he de començar per mi mateix.

Comentaris