Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

02/05/12 37 anys del primer sender de Gran Recorregut a Catalunya

El  2 de març del 1975 marca una data històrica en els senders de Gran Recorregut  a Catalunya i en tots els amants de la muntanya. Es van posar els primers senyals  molt a prop de Tivissa,  a l'ermita de Sant Blai. A Catalunya actualment hi ha 4.500 km senyalitzats, de  sender GR (Gran Recorregut) i més de 7.000 km, si  incloem els PR (Petit Recorregut) i els SL (Sender Local).
Ara 37 anys després, els que ens moguem per muntanya, ho trobem d'allò més pràctic i normal, la d'hores de diversió que m'han donat, amb la seguretat d'anar pel camí correcte, he recorregut milers de quilòmetres en btt, corrent i caminant, gràcies a aquesta gran iniciativa, el gps és una bona eina i una alternativa, en sender marcats, abans que tenir la vista posada en una pantalleta, prefereixo mirar arbres i pedres buscant els senyals, per apreciar millor la natura. 
Felicitar als que ho van iniciar i a totes aquelles persones, anònimes, que constantment realitzen el repintat de les marques per poder-ne seguir fruint, moltes gràcies amics, ens veiem per les muntanyes.

Comentaris