Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

12/02/12 Nedant a pell. Sortir del mar

Cada jornada que vaig a nedar a pell, és un repte una mica més difícil. Aquest diumenge la temperatura exterior era 5,5ºC, amb vent que donava una sensació tèrmica d'1 grau com a molt i  l'aigua a 12,7ºC, donen que pensar. I en que penso? doncs en que vull i puc fer-ho!
Gràcies a la fred exterior, entrar al mar, no costa tant, el contrast no és tal, estiraments, escalfament a la sorra de la platja i cap a l'aigua, cada dia entro més decidit, sense por, noto la temperatura freda de l'aigua, només és això, freda i prou, cada cop, em fa menys impressió el primer moment, conec la sensació i no em sorprèn, degut a l'aclimatació, que vaig fent setmana rere setmana.
He nedat només 1.000 metres, l'esforç físic de nedar 10.000 metres, el dia abans a la piscina i el duatló que he fet al matí, fan que prefereixi tirar curt, per seguretat, em sento molt confortat dins l'aigua, la part més complicada, no és ni entrar, ni nedar, sinó sortir.
Al sortir del mar, comença la part més delicada, per la meva curta experiència, amb l'informació que he obtingut via nedadors, he anat polint els detalls. De vegades, per acció del vent, a la que agafo la posició vertical, el refredament del cos és molt ràpid, per això cal tenir la tovallola i la roba molt aprop, per no deixar escapar excessiva escalfor.
Tot i que tremolin les mans, no és que l'activació d'un mecanisme del cos per augmentar la producció de calor, indueix un augment del metabolisme muscular, el preocupant, seria que passes mentre nado.
Per recuperar el millor no és beure begudes molt calentes, sinó tèbies, al igual que la dutxa d'aigua calenta, abans millor agafar temperatura de manera més gradual, amb capes de roba, un passeig al sol o si les condicions exteriors no són favorables, en una habitació climatitzada a uns 20 graus.
Em queda moltíssim per aprendre, el camí val la pena, el destí no és més que gaudir cada braçada.

Entrades relacionades:

Comentaris