Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

01/07/11 Cura dels peus en llarga distància

De sistemes per tenir cura dels peus, n'hi ha uns quants, a continuació, explico el que faig servir des de fa uns 3 anys, perquè em funciona.
Consisteix, amb la creació d'una segona pell, a les zones de fricció del peu. Es pot fer amb qualsevol tipus d'esparadrap
, de roba, de paper, particularment, faig servir, una cinta adhesiva, especial anti-butllofes, que venen al Decathlon, aguanta la transpiració i l'aigua sense moure's. 
L'utilitzo, per córrer i per caminar, en muntanya a partir d'uns 25 km de recorregut +/-; en asfalt o pistes de terra, en trajectes superiors a una marató, per distàncies inferiors no, com a molt alguna crema que millora l'elesticitat de la pell.
Es tarda de 10 a 15 minuts, per fer els dos peus. S'ha de tenir certa cura al posar-ho, si queden arrugues, la pròpia cinta, ens podria fer una butllofa.
Els dits, són la part més delicada, és important que la cinta, comenci i acabi a la part de superior, a l'ungla, d'aquesta manera aconseguim, que no ens pugui fer fricció i que a l'acabar, sigui de bon treure, no evita les ungles negres, ni que saltin, la resta del peu només cal mirar les fotos.
Igualment, és important dur uns bons mitjons, transpirables i còmodes i tenir especial cura, al posar-los, per no cargolar la cinta, es pot resseguir la cinta, amb els dits, per comprovar que estigui ben enganxada, per tots els seus extrems.
No és mou, en tota la cursa, ho he comprovat en varies proves de 24 hores i una de 48, no s'hi ha de pensar més, evidentment com tot material, s'ha de provar abans de la competició, hi ha qui li va millor, posar vaselina, compeed, canviar de mitjons o dur-ne dos parells posats, d'altres simplement acaben amb alguna butllofa de tan en tan o no, tot plegat és a gust del consumidor.
Una altre part, que no hem d'oblidar, és de tenir cura de les ungles, dur-les correctament tallades i fer-ho, mínim, una setmana abans de la cursa.
Ho vaig aprendre gràcies a l'apartat de consells mèdics de la web de la Matagalls-Montserrat.

Comentaris