Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

29/03/11 CaKo o rebentes!!! 48 hores Non-Stop. Estany de Sils.

L'Estany de Sils és un espai singular. 
Fins a mitjans del segle XIX els terrenys inclosos en aquest espai corresponien a una llacuna que fou dessecada per tal d'obtenir noves terres de conreu i lluitar contra el paludisme. Tanmateix, gràcies a les condicions d'especial humitat i inundabilitat, encara es conserven diverses espècies de flora i fauna característiques de les zones humides. En els darrers segles, les àrees d'inundació natural han estat en recessió i avui són escasses a Catalunya. A més en un context predominanment mediterrani, la conservació d'espais com l'Estany de Sils ha esdevingut del màxim interès.
En la celebració de la festa solidaria esportiva, que serà el CaKo o rebentes!!! 48 hores Non-Stop, tindrem la sort de gaudir d'un paratge emblàmatic de la comarca de la Selva.
Agrair a Joan Vinyoles, que ens ha fet aquest magnific vídeo d'on discorre la prova, l'Estany de Sils, un petit tastet del que podeu trobar, en paraules del seu l'autor: sense voler he reflexat el que més em va agradar de l'indret: el silenci.
Tindrem la sort de gaudir de la seva extensa flora,  amb vegetació mediterranea com ara sureres, alzinars, boscos mixtos de roures i alzines o clapes de pins pinyers i de la seva fauna, s’hi localitzen fins a 84 espècies d’ocells aquàtics i riberencs.

Entrades relacionades:
Proposta pel 08, 09 i 10 d'abril: CaKo o rebentes!!! 48 hores Non-Stop
23/03/11 CaKo o rebentes!!! 48 hores Non-Stop. Programa

Comentaris