Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

Aventura pel 20 al 23/05/18 Volta a Girona en btt

4 dies i 430 quilòmetres aproximadament de camins, pistes i alguna carretera secundaria per endavant.
Fa temps que penso en fer una volta en btt, per gaudir dels encants de la província de Girona, tot i que no és l'única possibilitat de recorregut, aquest és la que  faré. En solitari, amb la bicicleta de muntanya i tots els estris al damunt.
Primer dia.- Sant Feliu de Guíxols - Cap de Creus (128 km)
La millor manera de començar una aventura és des de la porta de casa. Seguiré la ruta de la Pirinexus, fins a Castelló d'Empúries, on creuaré els Aiguamolls de l'Empordà per anar fins a Roses, i resseguir la costa per pista forestal fins a Cadaqués, aprofitant per anar fins al far del Cap de Creus.
Segon dia.- Cap de Creus - Albanyà (94 km)
Tinc molts ganes de passejar pel Paratge de Tudela. Acte seguit enfilaré cap a Llança, per gaudir plenament del Cap de Creus. Carretera secundaria fins a Castelló d'Empúries, on agafaré el Camí natural de la Muga, fins al seu inici a Sant Llorenç de la Muga. Un cop allí caldrà fer un xic de carretera fins a Albanyà on faré nit a l'antiga rectoria, ara reconvertida en Alberg.
Tercer dia.- Albanyà - Les Preses (88 km)
Fins a Sant Pau de Segúries seguiré la ruta de la Transpirinaica, ruta que creua els Pirineus de cap a cap, tot i que pel que he llegit, transcorre per pistes amb bon ferm, hi ha molt desnivell acumulat, en 55 km em trobaré uns 1.800 metres positius, que de ben segur em faran suar i gaudir de la muntanya. Un cop a Sant Pau, hi ha dues opcions. Si vaig tard i just de forces, faré nit a Sant Joan les Abadesses, sinó baixaré pel coll de Capsacosta, per un cop a la Vall d'en Bas agafar la via verda que em durà fins a Les Preses.
Quart dia.- Les Preses - Sant Feliu de Guíxols (120 km)
Si tornes només per les vies verdes, serien menys quilòmetres, però a mi m'agraden els camins llargs! Vull desviar-me una mica en dues ocasions, la primera només iniciar la jornada, per endinsar-me en la fageda d'en Jordà, bordejant el volcà del Croscat, la segona sortiré de la via verda a l'alçada de les Planes d'Hostoles per visitar el Salt d'aigua del Molí dels Murris. Per acabar on va començar l'aventura, a casa.
El recorregut pot variar en funció de la meteorologia i/o les circumstàncies, escurçant-lo si cal. La primera i la tercera nit, l'intenció és fer vivac amb tenda o càmping, tot i que si seguim amb les pluges d'aquest mes de maig, tint el pla B, de dormir en hostals.


Tots els escrits de l'aventura : Volta a Girona en btt
Presentació Aventura   Material    Dia 1: Sant Feliu de Guíxols - Cap de Creus    Dia 2: Cap de Creus - Albanyà    Dia 3: Albanyà - Olot    Dia 4: Olot - Sant Feliu de Guíxols    Tracks i fotos
Tots els escrits de l'aventura : Volta a Girona en btt

Comentaris