Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

14/03/17 Com he aclimatat per nedar en aigües gèlides

Han estat sis setmanes d'aclimatació per poder nedar en aigües gèlides, entre 0 i 5 graus.
He nedat cada setmana un dia, en aigües fresquetes. Al mar, entre 52' i 1h32' el dia que més, amb l'aigua entre els 13,0 i els 13,3C, en una ocasió he anat a l'estany de Banyoles, per nedar 1h01' a 9,5C. He intentat fer-ho d'hora al matí, per tenir l'entrada i la sortida més freda.
L'aclimatació a banda de nedar, ha consistit ha tingut més aspectes.
Durant les sis setmanes, m'he dutxat amb aigua freda, de principi a fi, estant sota la columna d'aigua de 4 a 6 minuts de rellotge, amb l'única excepció del dia que he nedat al mar, que ho he fet amb aigua calenta, però al cap d'hores. A més per tenir més contrast, sempre que he pogut, he fet de a0 a 20 minuts de sauna per tenir més sensació de contrast.
En aquestes sis setmanes, amb l'excepció d'un dia que no em trobava fi del tot, he prescindit de la calefacció a casa, la part positiva es que en la factura de la llum s'ha notat. En el cotxe, he prescindit de la calefacció tant com he pogut.
En quan al vestir, no puc dir que hagi passat fred, el que he fet es anar en aquell llindar, en que estàs bé, però una capa més o una peça més gruixuda no et sobraria.
No sé si res d'això haurà funcionat, el cert és que he aprés coses. Aquest cap de setmana serà el moment de la veritat, si més no el camí per arribar-hi ha estat divertit.


Entrades relacionades:
Presentació repte    Primer dia     Segon dia

Comentaris