Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

12/02/17 Per què nedo a l'hivern al mar a pell?

El millor de nedar a l'hivern al mar, es que es un repte cada dia. Podria trobar mil excuses per no fer-ho, prefereixo quedar-me amb la motivació de que em diverteixo fent-ho.
Un repte perquè en el moment en que em quedo només amb el banyador, el gorret de natació i les ulleres, mentre camino per la platja cap a l'aigua, puc sentir com la temperatura ambient refreda ràpidament el meu cos.
Quan començo a entrar dins la mar, només de posar-hi els peus, ja noto la seva fredor, segueixo entrant fins arribar a la cintura, un cop en aquesta situació, toca un petit ritual, agafar aigua amb les mans i mullar-me el pit, potser no serveix de res, no ho sé, però mentalment m'ajuda i en aquest punt, toca entrar del tot, fa mandra, de vegades entro de cop, d'altres compto fins a tres, com si durant aquests segons s'escalfes l'aigua.
Inicio les primeres braçades, compassant la respiració, de vegades em costa entrar el cap. Nedo un xic més ràpid del meu ritme creuer, d'aquesta manera en un màxim de tres minuts, em sento còmode, sorprenentment còmode.
Mentre nedo, noto la fredor i em sento afortunat, molt afortunat, pel moment que estic vivint, em sento viu, intensament viu i  lliure, només em preocupa seguir nedant, només nedar, no em cal res més per tenir-ho tot.
La sensació de control sobre un mateix es addictiva i molt gratificant. Això no vol dir que no calgui molta tècnica i coneixements, apressos a copia de nedar, nedar i nedar durant tot l'any. Cal establir un diàleg del tot sincer amb un mateix. Sense descuidar que es molt important conèixer el medi.
Quan tinc la sort de compartir-ho amb amics, que ens uneix la passió per les aigües obertes i parlem el mateix llenguatge, sense que calgui dir res, és encara més divertit.
Aquest és el sisè hivern que nedo a pell, recordo la timidesa  del 26 de novembre del 2011 en que vaig en començar. Hi ha molt per aprendre encara i nous horitzons per descobrir braçada a braçada.

Comentaris