Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

Repte pel 14-15/01/17 24 hores a muntanya

Un repte, que espero amb ganes cada principi d'any, de la mà del Centre Excursionista Olot.
Té l'al·licient que el recorregut és diferent a cada edició.
El que fa aquesta caminada especialment dura, en el meu parer, molt dura. És el fet que el recorregut no el fa cadascú al seu aire, sinó al ritme que marca el guia a cada moment, fent les parades que siguin necessàries per reagrupar a tots els participants. El recorregut no està marcat, si bé és veritat que on hi ha bifurcacions dubtoses, hi posen indicadors, per major seguretat.
Haver d'anar a un ritme que no és el propi d'un mateix, ni poder fer les parades quan i a on un vulgui, és tot un repte. D'aquesta manera, les 24 hores, no són un temps màxim, sinó el temps real, més o menys, de la prova. Un punt que la fa més dureta, juntament a fer-ho a ple hivern, és fer-ho en  gran part de nit, una mica més de 14 hores de foscor, per això sempre ho fan coincidir en lluna plena per poder gaudir més de l'entorn.
La caminada d'enguany està dividida en quatre etapes, al final de cada una hi ha avituallament, es poden fer les etapes que es vulguin, en el meu cas aniré a intentar completar les 24 hores per vuitena vegada.
Aquesta filosofia excursionista, és el que m'atrau per tornar-hi un any rere altre. Permet fer amics, canviar impressions amb diferents persones i passar-ho bé.

Sembla que s'espera fred polar, no puc evitar pensar en el 2011, en que es va congelar l'aigua que duia a la Camelbak i la dels bidons es va tornar un granitzat, podré posar en practica el que vaig aprendre en aquella ocasió. Les prediccions parlen de començar a uns 7C, arribar a uns -5C a la matinada i al acabar la temperatura remuntarà fins els 3C.
Cròniques participacions anteriors:  2011, 2012, 2014, 2015 i 2016. També ho he realitzat el 2009 i el 2010, tot i que no n'hi ha constància en el bloc.
Més informació: Centre Excursionista Olot


Entrada relacionada
14-15/01/17 24 hores a muntanya

Comentaris