Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

06/11/10 100 km du Spiridon Catalan. La crònica

Primera prova d'ultrafons, que faig a França, no serà l'última, ara sóc un ultrafondista internacional. Tot i que no entenc, ni parlo un borrall de francès. El circuit era de 5 km, d'anada, giro i tornada pel mateix recorregut, un total de 10 voltes, fins a completar els 100 km. El circuit no era pla, el desnivell acumulat, el fals pla de les rectes, ho fan dur, els 2 primers km, era de bon asfalt, el següent km era de carretera secundaria, d'aquelles, que no passen 2 cotxes alhora, els 2 km últims, passaven per tram boscós, amb pedres i arrels, les que més sobresurten pintades amb rosa fluorescent, quin detall, així no ensopegaré, com fa un mes a l'Ultra Trail Guara Somontano. L'experiència es un grau, vaig ben entrenat, ben equipat, em conec bé, dosificat, tot i que quan entro al tram de terra, el cor es dispara i corro una miqueta més ràpid, em sento molt còmode entre arbres, sentint l'humitat de l'herba i a recés del poc vent que bufa. Com que tinc el vici de córrer amb un somriure als llavis, vaig fent amics, parlem diferents idiomes, però compartim una mateixa passió, això uneix més que cap altre cosa, quin fart de fer el tonto i de riure mentre corro. M'havia marcat l'objectiu de córrer els 70 km, amb llum de dia, al final no es fins al km 80, que agafo el frontal, quan me'l poso, em dic a mi mateix, ara es com un entrenament de cada dia, 20 km i cap a sopar, així que decideixo assaborir al màxim aquests quilòmetres. Hi he estat 14 hores i 10 segons, molt millor marca de la que esperava, tot i que si hi hagués estat més hores, tampoc passava res. La cursa ben organitzada, avituallaments més que correctes, els voluntaris i l'organització es desvivia pels corredors, una cursa per repetir, ens veiem l'any que ve.  
 
Entrades relacionades: 

Comentaris

  1. Ostres quim! Sabia que corrien 2 catalans, als 100km en Manuel Garcia de Mataró i en Miquel Ramos als 50km.

    Jo vaig córrer els 100km en 10h14.05 (10h25.05 oficial ja que vaig començar amb 11min de retard).

    No acabo de recordar-te. Com anaves vestit? Jo anava amb jersi taronja i el cap ben pelat.

    Fins la propera, a veure si estem en contacte per fer més ultres.

    El proper desembre: 6 hores en ruta de Calella de la Costa, a veure si t'animes: http://penya100kmdc.blogspot.com/

    El meu blog és: http::/ultraparis.blogspot.com (faig curses de 100km des del 1992 quan tenia 20 anys).

    Fins aviat!

    ResponElimina
  2. Hola Paris, al veure't a Baho, vaig pensar que potser eres tu, però no t'havia vist mai ,en persona, al llegir, aquest matí, la teva crònica al blog, amb lo dels 11 minuts, he lligat caps.
    Anava amb camiseta negre i gorra negraa el 67, però sóc un corredor dels lents. Al Manolo, del MaiMeKansu, el vaig veure, el trobo a tot arreu.
    A les 6 hores de Calella, ja estic apuntat, sóc el número 3.
    Salut i quilòmetres!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!