Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

19/10/19 Cursa 100 km de Caldes - Corre pels que no poden

100 quilòmetres per endavant i un munt d'amics amb qui compartir la cursa. Voluntaris i organitzadors, que ens ho fan tot més fàcil, sota l'atenta mirada del mestre de l'ultrafons i creador de l'esdeveniment, en Paco Robles.
El temps de tall és de 15 hores, no vaig sobrat, doncs quasi sempre em moc per sobre de les 14 hores i alguna vegada pel damunt de les 15. Són 40 voltes en un circuit de terra de 2,5 km. Una distància còmode, que permet menjar, beure i agafar o deixar roba a cada poc.
L'estratègia és fer durant les 5 primeres hores, 40 km, en les 6 següents, 40 km més i en les últimes 4, els 20 restants.
El primer tram de cinc hores, em trobo molt bé, compartint voltes amb l'un i amb l'altre. Acabo superant l'objectiu i em situo en 42,5 km. No he forçat la màquina i em sento amb forces per a continuar.
La calor va apretant. En el tram més exposat, el vent és en contra i juntament amb el sol, que dona sense miraments, em va desgastant. Tinc mareig i l'estómac regirat. M'acompanya la sensació, de que avui no és el meu millor dia.
Durant unes tres hores, caic en el meu propi infern. M'enfonso. El malestar i les circumstàncies ambientals, m'estan castigant molt mentalment.
Volta a volta, veig com l'avantatge que duia de 2 quilòmetres, es va esfumant i que mica en mica, se m'escapa la carrera. Tinc l'esperança, de no haver forçat i haver afluixat a temps, perquè que una vegada baixi la calor, pugui trotar i recuperar.
Així és, quan duc 9 hores de cursa, torno a córrer i vaig esgarrapant temps a cada volta. Per a situar-me a les 11 hores en 78,5 km. 1,5 km menys dels que m'havia proposat.
Corro, mentre tinc llum de dia.
Una vegada, assoleixo els 85 km, en 12 hores, estic en línia en l'objectiu proposat. Sé que ho tinc a l'abast de la mà, segueixo parant a cada volta a menjar i a hidratar-me.
Amb el frontal, amb la confiança de que ho aconseguiré i pas ferm. Volta a volta, rasco minuts al cronometre, per aturar-lo en 14 hores 29 minuts i 25 segons, lluitats del principi fins al final. 

He gaudit, intensament, del dolç patir de la llarga distància.

Escrit relacionat:
Proposta pel 19/10/19 Cursa 100 km de Caldes - Corre pels que no poden

Comentaris