Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

05/10/19 Oncotrail

Primera vegada que faig una cursa per equips, fent relleus entre nosaltres. L'Oncotrail es divideix en 10 etapes, per completar un total d'uns 100 quilòmetres. L'equip el composem 8 persones, companys de feina, més la Teresa i Lídia, que ens fan suport. En tot moment hi ha d'haver quatre integrants de l'equip corrent.
D'entrada, em toca fer el tram 3 i el 4. De Llafranc fins a la platja del Racó de Pals. El cel està ennuvolat i mica en mica, deixa pas al sol, que apreta i juntament amb la forta humitat, fa que transpirem molt. Corro al meu ritme, sé que les curses llargues no és decisiu com es comença, l'important és com s'acaba. En aquest dos trams hi ha pujades llargues i baixades bastant dretes, que no son el meu fort. El recorregut arran de costa, emplena els sentits i fan que passin en un no res, els 20,3 km d'aquestes dues etapes.
Mentre no corro puc gaudir de l'espectacular ambient de la prova. Trobo molts amics i coneguts que hi participen. Soc testimoni de com els voluntaris es desviuen, perquè no ens falti de res.
Em torno a enganxar a la cursa a Pals, al tram 6. Una delícia per córrer, pla i amb bon ferm on trepitjar. Arribo tant bé, que decideixo encarar seguidament el tram 7, que enfila fins a Fitor. Fa molta calor, és qüestió d'anar amb el cap fred i el cor calent. Pel camí uns dels integrants de l'equip, té rampes i mareig, a causa, d'una deshidratació. Una vegada passat l'ensurt inicial, cal agafar paciència i anar al seu pas, per fer els quatre quilòmetres que ens separen de  Fitor. A un company mai se l'abandona. Completo els 22,6 km de les dues etapes.
Mentre corren els altres integrants de l'equip, tinc unes hores per gaudir l'ambient, menjar i adonar-me de l'afortunat que soc, per poder fer el que m'agrada.
Faig l'última etapa, el tram 10, de només 7,6 km. El company ja està recuperat i corre amb nosaltres. És de nit,la temperatura és ideal, em trobo genial. Amb la sensació que podria seguir corrent unes desenes de quilòmetres més, avui no toca. Toca creuar la línia d'arribada i celebrar l'èxit col·lectiu. No només del nostre equip, sinó de l'Oncolliga, que any rere any, aconseguix fer de l'esport, una magnífica manera d'ajudar als malats de càncer.
Ha estat una experiència divertida i gratificant. Amb ganes de tornar a participar-hi el 2020.

Tracks: Trams 3 i 4 / Trams 6 i 7 / Tram 10

Comentaris