Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

31/08/19 Baix Empordà amb caiac. Segon dia

Recullo la tenda i tot el material, mentre la primera llum del dia arriba. Gaudeixo l'espectacle de la sortida del sol, des de la mar, un premi pels sentits.
Navego fins a Cala Montgó, direcció nord. Tot i que duc alimentació per ser autosuficient, els dies que no treballo, em permeto el petit luxe, d'anar a esmorzar o si més no de fer el cafè amb llet.
Al sortir, ressegueixo tot el tram del litoral fins a l'Estartit. Està ple de coves i de racons per explorar. Una delícia, no puc evitar pensar en que tinc venir a nedar, aquest tram tant xulo.
A la desembocadura del Ter, deixo Mediterrani per endinsar-me en el riu. Ni que sigui per un parell de quilòmetres. Anar riu amunt, sorprenentment no costa, hi ha trams on no hi ha ni un pam d'aigua. A la que giro, noto com la corrent va cap amunt, per l'efecte de l'aigua que entre del mar, ho veig dibuixat en les plantes aquàtiques i en l'esforç de les meves palades.
Una vegada feta la navegació, en aigua dolça, parada per dinar i fer amics. L'avantatge d'anar sol, és que un està més receptiu i sempre hi ha alguna persona encuriosida, que s'acosta a xerrar una estona.
Vaig fent parades per nedar i gaudir el Baix Empordà, amb el cap a l'aigua, de tota la vida del mar.
S'acosta la nit i dintre el ventall de possibilitats que tinc, paro a Cala Pedrosa, una cala amb molt d'encant, que fins i tot té un restaurant, que sinó tinc malentès, només obre l'hora de dinar. El lloc és ideal per fer-hi nit, però venen a fondejar dues barques, amb un grapat d'energúmens amb música a tot drap, i molt desfasats. Per precaució decideixo marxar.
Faig parada definitiva a la Cala dels Gens, just a sota del far de Sant Sebastià. La platja té un refugi de pescadors rehabilitat, tancat naturalment, i amb una terrassa, que m'anirà de fabula per posar la tenda i dormir planer.
El sopar el tinc que cuinar, sota la llum del frontal, mentre escolto la música, que toca en directe, la mar amb les seves onades.
He navegat 39,5 km, en 8 hores i 44 minuts damunt el caiac. Ha estat una jornada, en que he gaudit intensament el moment i l'entorn.

Tots els escrits de l'aventura a: Baix Empordà en caiac 2019

Comentaris