Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

09/02/19 Nedant a l'Estany de Banyoles a pell, 9,5C

No les tinc totes, tot just és la segona vegada que nedaré per sota els 10 graus, concretament a 9,5C. La primera va ser aquí mateix, a l'Estany de Banyoles, fa dos anys, el 18/02/17. Hi vaig estar 1h01', vinc amb la intenció de superar-ho, tinc l'objectiu de fer 1h02'.
Compto amb un avantatge i un inconvenient respecte a fa dos anys. Per una banda, l'aclimatació ha estat molt més bona i he aprés una mica més, per l'altre banda, duc vuit quilos menys de greix al cos, bioprè natural i ho estic notant tota aquesta temporada.
Hem vingut uns quants amics, això ho fa més divertit. Entro el primer a l'aigua, cadascú farà el seu repte. Tenim 500 metres on podem nedar, a cada pas pel punt de sortida, aniré escurçant la volta.
Els primers 3 minuts costen, noto la fredor, fa una setmana que he nedat al mar a 12,9C i els 3,4 graus menys que hi ha a l'Estany, es noten i molt!
Passat el xoc inicial, fins al minut 33 nedo amb comoditat, a partir d'aquí noto la fred, tinc els peus congelats i les mans de drap que més que dits, tenen botifarrons, que no s'acaben de tancar bé, per poder traccionar l'aigua.
Minut 44, passo per davant el punt de sortida, tinc la temptació de plegar, penso en fer-ho, sortiria en bones condicions i amb relativa comoditat, però no! Per sort, recordo el meu compromís amb mi mateix i segueixo nedant. Noto tibantor als braços, alhora la fred em comença a donar sensació de cremor a l'espatlla.
Només he de nedar 8 minuts abans de girar, per assolir el repte, 1h02'. A la que en duc 6' decideixo girar, prefereixo estar el màxim d'aprop de la sortida, arribo a ella amb 59 minuts, giro de nou per encarar els últim minuts.
1h03'! Surto, els amics estant allà, quin luxe. Camino amb pas ferm cap al vestuari, noto les cames rígides, com si fossin de pal. Una vegada a la dutxa, toca anar agafant temperatura, passant de l'aigua tèbia, mica en mica, a la calenta, hi he estat mínim uns 20 minuts.
Tot i que només he nedat 1h03 minuts a ritme tranquil, el desgast de la temperatura es fa notar, tinc el cansament d'haver nedat mínim el doble del que realment he fet.
Ara ja tinc un nou objectiu a batre, a la propera a per 1h04'!Track garmin connect, marca una mica més 1h03' perquè l'he parat una vegada duia la jaqueta posada i estava camí del vestuari. 
 

Comentaris