Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

10/06/18 Marnaton de Begur en 32 hores

32 hores per fer la Marnaton de Begur, o més ben dit per fer i desfer-la    .
Des de dissabte a les 9 del matí fins  diumenge a les 5 de la tarda. Un bon grapat de persones, gràcies a la feina feta per l'organització dies i mesos abans, arribem a Begur, per posar en marxa la maquinaria de Marnaton.
L'inici no és el més romàntic del món, entre tots, cal descarregar tot el material de les furgonetes, distribuir-lo i muntar-lo, carpes, taules, balles, banderoles, etc. Un cop feta la part general, toca que cadascú vagi a fer una part més específica, en el meu cas, juntament amb més companys preparar, carregar i distribuir el necessari pel avituallament de terra i mar. Anant a carregar les barques perquè l'endemà, dia de la travessia, no falti de res i pugui escollir que vol del primer al darrer nedador.
A la tarda arriba una de les tasques més gratificants, intenses i esgotadores, donar dorsals. És impressionant, com en cada persona que ve a buscar el  seu casquet i demés per nedar, hi pots veure els nervis, la il·lusió, la competitivitat i més, en la mirada.
Final de la jornada, tot acabant de lligar els últims detalls i coordinant-nos entre nosaltres, mentre sopem, perquè l'endemà tot vagi rodat.
El diumenge, dia de la travessia, ens llevem molt d'hora, a esmorzar i tots cap als nostres llocs. En el meu cas, primer toca proveir tot el que necessiten els caiaquistes, samarreta, entrepà, aigua, etc, per després viure la travessia des d'on més m'agrada, des de la mar.
Des de la mar, però no nedant, ni palejant, damunt una de les embarcacions que forma part del dispositiu de seguretat. Quan dona inici i fins que l'últim nedador toqui terra, la responsabilitat pesa sobre les espatlles, cal estar amb els ulls ben oberts i les orelles pendents de l'emissora de ràdio. Mentre navegàvem, hem tingut un regal inesperat, un munt de peixos lluna, com el que acompanya aquest escrit, uns anaven de dos en dos i d'altres fins i tot feien salts, tot un espectacle.
Un cop acaba i desembarco, és el començament del final, toca anar amunt i avall duent palistes a buscar vehicles, per acabar recollint i guardant tot el material que ahir al matí vam descarregar i muntar.
Han estat 32 hores intenses i cansades, amb tensió per voler fer les coses ben fetes, tinc molts amics nedadors i és com si els preparés una festa, com a bon amfitrió vull que tot surti bé. 32 hores compartides amb un gran equip de persones que fan que tot rutlli, que fan de cada entrebanc, una nova oportunitat per aprendre, cara al proper esdeveniment. 32 hores que se'm passen en un instant. 32 hores vivint, des de dins, la passió per les aigües obertes.

Comentaris