Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

Repte pel 12-13/08/17 De Sant Feliu de Guíxols a Vallter 2000 i tornada en bicicleta de muntanya

Fa temps que dono voltes a aquest repte, anar de Sant Feliu de Guíxols a Vallter 2.000 en bicicleta de muntanya, fent fins a Olot per les vies verdes, a partir d'aquí passar per la collada de Capsacosta i seguir per carretera fins a l'aparcament superior de l’Estació d’Esquí. Passant del nivell del mar als 2.144 metres d'alçada, segons google maps son uns 155 quilòmetres amb 2.671 metres positius i 580 de negatius, tot i que crec que en sortiran mes.
Pensava en que algú em vingués a buscar, cosa que descarto, perquè des de Sant Feliu son mes de dues hores de camí i dues hores mes de tornada, un autèntic pal per venir a buscar a un sonat que persegueix il·lusions, l'altre opció era fer-ho en dues etapes, anada un dissabte i tornada un diumenge, però m'hipoteca tot el cap de setmana i també m'agrada fer vida familiar i social, sense anar mes lluny aquest diumenge tinc un dinar. La solució es simple, anar i tornar, pedalant uns 310 km +/-, amb 3.250 metres positius +/- i els mateixos negatiu.
La planificació es sortir de nit de Sant Feliu de Guíxols, per arribar encara de fosc o amb la primera llum del dia a Olot a uns 350 metres d'alçada, on dure 100 quilòmetres i uns 800 metres positius +/-, els propers 40 i pico quilòmetres passaran per Sant Salvador de Bianya i ja seran majoritàriament de pujada, amb uns 900 metres positius +/-, per arribar a Setcases a 1.265 metres d'alçada, aleshores només quedaran 12 km per arribar a Vallter, amb rampes de fins el 15% amb 880 metres positius, amb un pendent mitjà del 7% que no em donarà treva. La millor previsió diu de tornar a ser Olot abans no es faci fosc, seria el millor, d'aquesta manera la circulació per carretera seria amb llum dia i en la tranquil·litat del frontal rodaria per les vies verdes.
Calculo estar-hi al voltant de 30 hores, tot i que no descarto fer-ne unes quantes mes, la son i la calor no seran les millors companyies pel repte, per sort les previsions meteorològiques son prou bones.
La veritat es que no les tinc totes, se per experiència que serà molt difícil. El juliol del 2014 m'hi vaig aproximar a la distància amb 300 km, en 24 hores amb 2.500 metres positius i el novembre del mateix any ho vaig superar, fent-ne 400 km, en unes 34 hores amb 2.200 de desnivell positiu.
La logística alimentaria es molt simple, simple perquè dure el menjar en l'alforja posterior, si mes no per la part de nit i alguna cosa per entre hores, el gruix de l'alimentació, per qüestions de pes, espai i calor, no el duré, em proveiré dels bars i restaurants del camí. En quan a l'aigua, fa setmanes vaig fer un treball de camp, buscant fonts en el tram que no conec gaire, d'Olot a Vallter.

Potser no ho aconsegueixo i la veritat es que tant hi fa, perseguir una il·lusió fa viure un repte dies, inclús setmanes abans, dona un motiu per somiar despert i esvair la ment.

Entrada relacionada:
12-13/08/17 De Sant Feliu de Guíxols a Vallter 2000 i tornada en bicicleta de muntanya

Comentaris