Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

31/03/24 Recurs per aprendre anglès: llegir llibres

Fotografia de la portada del llibre The Curse of the Mummy i del diccionari anglès-català
Llegir és una manera tranquil·la d'aprendre anglès. Permet anar al ritme que un vol. Ho faig amb la meva particular litúrgia. Sofà al costat de la finestra, per tenir llum natural, una infusió i una manteta, si s'escau. Els llibres són adaptats al nivell que tinc, aquest semestre he deixat enrere el nivell inicial.

Així mateix, les paraules que no conec i que per context no entenc, toca buscar-les al diccionari. En el meu cas ho faig en un de paper, no vull la distracció digital de les notificacions, alhora té l'avantatge de no trencar l'atmosfera de la lectura. A més el diccionari que faig servir té història, aquest febrer me'l va donar, l'Anna, que treballa a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona, on vaig ser pacient seu, a causa a l'accident de trànsit que vaig patir.

Tanmateix, alguns dels llibres duen un cd, a manera d'audiollibre, que permet donar pronunciació als mots que acabo de llegir. Puc aprofitar-ho per a millorar l'oïda, que bona falta em fa. Faig una primera lectura del capítol, per tot seguit escoltar l'àudio mentre el segueixo amb el text, per acabar escoltant sense el suport del llibre, tot i que no entenc massa res, tot suma.

Cal destacar que tinc l'objectiu de llegir com a mínim un llibre cada mes, al nivell que toqui en cada etapa d'estudi. Aquest mes de març ha estat el setè. Pel vocabulari i gramàtica utilitzats, són històries senzilles, però cada títol llegit m'acosta a l'objectiu desitjat, aprendre anglès.

Comentaris