Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

20/02/24 Aprendre a fer la cuina de la mare

Joc de cuina per a nens

Cada dia m'agrada més cuinar. Sobretot perquè és acció i conseqüència. El fet de cuinar dona com a resultat un bon menjar.

Seguir receptes mai se m'ha donat gairebé. Entre el que no expliquen, la multitud d'ingredients, que potser no tinc, les eines que fan servir, que potser tampoc tinc i jo, que no acabo de lligar-ho tot plegat. Sempre que m'he posat a fer alguna recepta, ha acabat amb tragèdia.

Fa un temps, que pel cap em donava voltes la idea d'apuntar-me a un curs de cuina. Perquè amb l'exemple en viu i la pràctica en primera persona, sí que arribo a bon port. Mentre hi pensava, vaig acudir que realment el que volia és aprendre a fer els plats que fa la mare. I vaig decidir ajuntar els dos conceptes, aprendre a cuinar els plats que fa la mare.

Els plats familiars són un llegat, i no voldria que aquest es perdés. Amb aquest objectiu, amb la col·laboració i la santa paciència de la mare, ens hi hem posat de ple. El pla és molt senzill, fer els plats amb les indicacions d'ella, prendre nota, passar els apunts a net, i al cap d'un temps, tornar a fer la recepta amb les meves notes, per si cal polir o afegir qualsevol detall, abans de llençar-me a fer-les sol.

A més, no deixa de ser l'excusa per a menjar bé i bo, fent plats adaptats al meu gust. Cosa que el paladar sempre agreix.

 

Podeu trobar els escrits sobre el que vaig aprenent a: L'aventura d'aprendre

 

Comentaris