Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

24/08/23 Curs de nivell superior de català (C2) del Consorci per a la Normalització Lingüística

Curs de nivell superior de català (C2) del Consorci per a la Normalització Lingüística
El curs del nivell superior de català (C2) del Consorci per a la Normalització Lingüística té dues parts, la formació i l'examen final. De l'avaluació del curs es pot obtenir fins a 20 punts i de la prova final un màxim 80, en total 100. Per aconseguir la desitjada certificació cal aconseguir en total un mínim de 70 punts. A continuació us n'explicaré la meva experiència.

D'una banda, hi ha el curs, dura una mica més de tres mesos. El vaig fer en línia, unes noranta hores lectives. Està dividit en sis unitats. A cada unitat hi ha un màxim d'onze activitats, hi trobem dues tasques per mòdul, que són les que s'avaluen. En el meu cas, varen ser vuit escrites (exemple tasca escrita) i quatre d'orals. Les orals hi havia l'opció d'enviar una gravació o fer-les en sessions sincròniques. En tot moment hi ha una persona fent la tutoria, és la clau de l'èxit, a més de resoldre dubtes, et va guiant en tot el procés d'aprenentatge.

Un gran avantatge és que tot està pautat, només començar ja tenia del calendari amb totes les dates d'entrega de les tasques, les de convocatòria d'exàmens i fins i tot quan tindríem el resultat. Així és fàcil planificar-se.

Per l'altra banda, hi ha l'examen. Dividit en dos trams: l'escrit i oral. El temps és suficient, si hem aprofitat el curs i tenim les pautes clares.

La part escrita són prop de quatre hores, entre l'explicació inicial i les diferents parts:
- Llegir per escriure. Consisteix en la lectura de la documentació, uns 3  fulls i redacció del que l'escrit que et demanen.
- Escoltar per escriure. S'escolta un àudio dues vegades i a escriure el que pertoca.
- Competències lingüístiques Precisió lèxica i gramàtica. Per mi la part més feixuga.

La part oral és ràpida en preparació i execució. Acostuma a fer una mica de por, només cal una mica de pràctica i tècnica.
- 30 minuts per llegir la documentació i preparar la intervenció.
- 4 minuts és el que ha de durar el nostre parlament.

En resum, l'experiència ha estat molt bona, hi repetiria. No et regalen res, seguint el seu pla de treball estem  més a prop assolir l'èxit.

Més informació: Consorci per a la Normalització Lingüística

Comentaris