Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

15/02/22 Dinou mesos, gestió d'incertes. Crònica d'un accident de trànsit

Interrogants
Des de fa mesos que em toca assumir i gestionar unes quantes incerteses. Desencadenades per un succés inesperat i tràgic, com ha estat l'accident de trànsit.

Quan estaré recuperat, fins a quin punt la cama esquerra serà funcional i podré deixar la crossa, quines limitacions de mobilitat acabarà tenint l'espatlla dreta, quan em donaran l'alta, el futur laboral que m'espera, entre altres incerteses que planen pel meu cap.


Gestionar-ho és relativament senzill i alhora estrepitosament complicat. Per a fer-ho m'ajudo de l'experiència adquirida fent reptes.

Us poso en context d'una aventura viscuda que m'ajuda. Mes de setembre del 2008. Vaig fer la Costa Brava navegant amb el caiac en autosuficiència, duent menjar i estris per descansar al damunt, juntament amb tres companys més. De Sant Feliu de Guíxols fins a Colera, per una vegada allí, iniciar la tornada en solitari. El segon dia de la tornada, em llevo en una cala entre Cadaqués i el Cap Norfeu, per anar fins a l'Escala, creuant el Golf de Roses pel mig.

La predicció és força bona, dia de ple sol i mar en calma. A mig camí, a uns set quilòmetres de terra en qualsevol direcció, la cosa es complica vent de cara amb intensitat creixent, i onades que cada vegada són més altes.

Encaro cada onada, saben que el més important en aquell moment és l'onada que he de passar, centrant-me. Sense oblidar la visió global del conjunt de la situació, però no deixant que m'aclapari. Pas a pas, onada a onada. Mantenint el cap fred i el cor calent.

Alhora el vent, em fa prendre una decisió. Deixar l'objectiu d'anar a l'Escala i posar rumb a l'Estartit, tinc més distància, però el desgast físic serà menor, per no haver de lluitar tant a cada palada.

Arribo sa i estalvi, faig nit en una cala entre l'Escala i l'Estartit. L'endemà soc conscient que estic esgotat, pel desgast físic i emocional. Truco un bon amic, que em ve a buscar a l'Estartit i dono per acabada l'aventura. Que a més de divertida ha estat enriquidora.

El que vaig aprendre i aplico ara a la gestió d'incerteses:
Onada a onada, afrontar les situacions insegures una a una.
Visió global, per avançar-me i prevenir nous problemes.
Marcar el rumb, prendre decisions i no deixar-me endur.
Ser conscient, sincer amb les meves capacitats i limitacions.
Amics, saber-me recolzar i demanar ajuda quan cal.

La vida és tota una aventura!
 

Tots els escrits sobre l'accident, a un sol clic: Crònica d'un accident de trànsit

Comentaris