Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

20/06/21 Llibre: Les Dones del Shisha de Sílvia Ferrandis

Llibre: Les Dones del Shisha de Sílvia Ferrandis
Les Dones del Shisha no és un llibre de muntanya més. És un gran llibre amb majúscules. Explica en primera persona l'expedició de nou alpinistes catalanes, per fer ascensió al Shisha Pangma, un dels catorze vuit-mil del planeta, amb un equip exclusivament femení, incloent-hi les xerpes.

La història és molt enriquidora pels seus matisos en explicar-la, està escrita  per una integrant de l'expedició, Sílvia Ferrandis, que exercia la funció de doctora. Les demés aporten les diferents maneres de viure-ho i d'arribar fins a emprendre tal empresa.

En les pàgines d'aquesta aventura, podem trobar-hi detalls que moltes vegades no s'expliquen de les gestes muntanyenques a l'Himàlaia. Des de com entrar i sortir del país. La relació amb la gent d'allà, com ara els xerpes. Tot el negoci que hi ha al voltant.

Alhora es percep, en tot el llibre, que les nou alpinistes, són un equip. Que per sobre d'egos, està l'objectiu comú i com el viuen conjuntament, tot i que cadascuna des de la seva perspectiva. També es pot veure com mentre ho fan, estan escrivint les pàgines que tenen en blanc, els seus llibres vitals, omplint-los d'una gran i única experiència.

Té una última part que val molt la pena, sense llegir la resta no tindria sentit. Sobre un tema que crec que no es parla massa. El i després que? Que tanta gent, benintencionada, pregunta quan un acaba d'assolir un objectiu. En aquesta ocasió, com a reflexió de l'autora.

Comentaris