Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

01/05/21 Canvis de temps. Crònica d'un accident de trànsit

Canvis de temps
Quan vaig sortir de l'hospital, la doctora em va dir que les costelles trencades són per sempre. Que al llarg de la meva vida, en major o menor mesura sentiria dolor en aquesta zona del cos, sobretot notaria els canvis de temps. Vaig pensar que no n'hi havia per tant, i que a la que estiguessin soldades les onze costelles que es varen esmicolar, ja estaria.

Ara nou mesos i mig després, no puc fer més que donar-li la raó! Els canvis de temps són horribles!

No sé si és per la humitat o la pluja o pels canvis de pressió atmosfèrica, el que si sé és que fa mal. Que s'inicia abans d'un dia gris, quan encara és una jornada radiant, hores o un dia o dos dies abans, i que no acaba quan marxa el mal temps, sinó que es queda unes hores, un dia o un parell de dies més.

Un dolor suportable, però que a còpia d'hores i de dies es torna de mal portar. Em fa canviar l'humor i disminuir la concentració en el que faig. Els metges diuen que com a molt puc prendre més analgèsics, tampoc són una bona solució, canvio el dolor, per mareig i dolor menys intents. No sé què és pitjor.

La sensació és com si m'estiguessin prement el pit, amb intensitat que va variant, fent que respirar costi una mica més i que omplir els pulmons del tot, sigui dolorós. Quan estic estirat és com si tingués un pes al damunt, que va canviant de càrrega, a estones pesa més i a estones menys, tot i que no deixa de pesar.

Noto punxades, pics de dolor, que apareixen sense cap pauta. Ni de postura, ni d'activitat, ni de res que pugui fer o deixar de fer per evitar-ho. Aquestes pujades d'intensitat de dolor, són localitzades, tot i que no exactament són sempre allà mateix. Les tinc majoritàriament al costat dret, que és on es van trencar deu costelles, tot i que no sempre al mateix punt. Al costat dret on només se'n va trencar una, també.

El dolor constant és com sentir un mosquit, que et volta. És desagradable i anuncia que tard o d'hora picarà, fent un pic de dolor. I una vegada ho ha fet, el segueixo sentint al meu voltant, amb la certesa que hi tornarà, una vegada i una altra.

Tots els escrits sobre l'accident, a un sol clic: Crònica d'un accident de trànsit

Comentaris