Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

18/03/18 Nedar a pell, La temperatura de l'aigua del mar

Saber la temperatura en que nedo, ara a l'hivern, és un tema important, perquè més enllà de sensacions, tenir una dada objectiva, ajuda a prendre decisions.
A partir de l'autoconeixament, après per la tècnica d'assaig i error, juntament a ser sincer i a les condicions ambientals, doncs res té a veure un dia de sol amb un de tapat o si hi ha o no vent. Decideixo quanta estona vull estar a dins del mar nedant a pell.
Actualment, tinc el llindar de comoditat, situat entre els trenta i els quaranta minuts, puc nedar sense massa problema.  El llindar on començo a notar la fred i les mans es queden de drap, està situat al voltant dels cinquanta minuts. Tinc un límit, no el sé, ni el vaig a buscar mai, menys quan nedo sol o amb amics, sense embarcacions de suport, ni serveis mèdics, si una cosa tinc clara és que nedo a pell per gaudir el moment no per espatllar-lo.
Per no acostar-me a aquest límit, que donaria pas a la temuda hipotèrmia, faig dues coses, sobretot quan estic sol i una mala decisió podria tenir un tràgic desenllaç. La primera, practico la motricitat fina, fent nusos al cordó que lliga la cintura del banyador i per veure la capacitat de raonament faig càlculs matemàtics mentals, agafo un número i el vaig dividint o multiplicant per un número fixe o agafo una cançó que em balli pel cap i compto les síl·labes, les vocals o les consonants, d'aquesta manera puc observar com la meva motricitat i la capacitat de raonament va minvant i es quan surto de l'aigua.
En el meu cas, la motricitat és el que marxa primer, quan començo a sentir-me espès mentalment surto, sé del cert que encara queda marge i que podria estar-hi més estona, però com deia abans no cal buscar el límit.
Segurament el que he explicat no és ni la millor , ni l'única manera, ni tinc la raó absoluta, només he compartit en aquest escrit el que jo practico, res més.
La web per saber la temperatura del mar, és la que actualitza dos cops per setmana en Josep Pascual i té com a referència el Servei Meteorològic de Catalunya: www.meteolestartit.cat

Comentaris