Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

24/05/23 Proper objectiu: aprendre anglès

Captura pantalla de la matrícula a l'Institut Obert de Catalunya
Aprendre anglès és el meu proper objectiu i repte. Al setembre començo!

D'una banda, és un objectiu, una espineta clavada des de fa anys. Que ara miraré de treure'm. Ho faré a l'Escola Oficial d'Idiomes, mitjançant l'Institut Obert de Catalunya. El gran avantatge de fer-ho per l'IOC és que és totalment en línia, permet adaptar la formació a les necessitats de cada moment, només hi ha presencials els exàmens que donen peu a certificats oficials. He fet altres cursos amb aquest sistema, em resulta molt còmode i pràctic.

Concretament, l'itinerari de formació consta de 10 mòduls, cadascun dura un semestre. Dividits en 3 blocs. El primer de 4 semestres dona pas a l'examen del nivell A2, el segon tram de dos semestres finalitzen examinant-se de la certificació B1 i l'últim, de 4 semestres, que culmina amb la prova que dona accés al B2, també conegut com a First. Un total de cinc anys, si tot va bé. Per a fer-ho correctament, parteixo de zero.

D'altra banda, és tot un repte. En la meva època d'estudiant, l'anglès era el que pitjor portava. Ara la motivació és diferent, ja no es tracta d'aprovar, és aprendre una eina, que em serà útil de cara a projectes de futur.

Particularment, em donaria més que per satisfet si assolís el certificat B2. Encara que sé, per experiència, que tota fi d'un repte és l'inici del següent.

Tot plegat, s'inicia en uns mesos, ja tinc feta la paperassa. Soc conscient que caldrà més que aquesta formació per aconseguir desenvolupar-me en anglès. Com a complementació espero poder practicar, mitjançant converses en grup i fer una petita immersió lingüística diària, sigui llegint llibres o sèries de ficció adaptades al nivell que vagi assolint.

Comentaris