Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

22/09/22 GCAT Genomes for Life

Equip per recollida mostres estudi Microbioma de GCAT - Genomes for Life
Des de fa uns anys, participo en el projecte Genomes per la Vida (GCAT). Un estudi de recerca basat en la genètica per a la predicció, diagnòstic i tractament de malalties cròniques, com ara el càncer, la diabetis, les malalties cardiovasculars o les respiratòries.

Soc una de les vint mil persones voluntàries de Catalunya, que hi formen part. És una mostra de població aleatòria. Mitjançant el Banc de Sang, em van contactar. Primer per respondre uns qüestionaris i fer una analítica. Així una vegada donada la informació genòmica i els hàbits de vida, creuat amb la meva història clínica, entro a formar-ne part. L'estudi realitza un seguiment durant vint anys.

De manera paral·lela es fan més estudis, en els quals donen l'opció de participar. Fa dos anys, va ser el COVICAT,  sobre el virus de la Covid-19, amb un test serològic. I ara el MICROBIOMA-GCAT. Que ajudarà a decidir tractaments personalitzats per al càncer i altres malalties comuns en funció del seu estat de salut, composició de la flora gastrointestinal (Microbioma) i perfil genètic.

Tot es fa de manera consentida i altruista. Intento ser el màxim de coherent entre com penso i el que faig. Construir un demà millor és cosa de tothom. En aquest cas, aporto el meu granet de sorra a la medicina del futur.

Més informació: Genomes for Life

Comentaris