Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

06/06/22 Reinventar-me . Crònica d'un accident de trànsit

Bombeta i idees
A la vida sempre hi ha moments d'impàs, sigui per coses bones o coses no tan bones. L'accident de trànsit de fa quasi vint-i-tres mesos, n'és un d'ells.

Es pot veure com un carreró sense sortida, prefereixo agafar-ho com un punt per a reinventar-me. Al cap i a la fi, som el que hem viscut, ens agradi o no. I aquest patrimoni vital el podem gestionar per aprendre, crear, obtenir respostes, tenir noves preguntes, en definitiva, per assolir nous horitzons.

Podria veure'n la part negativa, per tancar-me en el cercle viciós de l'autocompassió i el victimisme. Això és molt avorrit i no aporta res. No vol dir que no tingui moments dolents i de desànim, vol dir que no deixo que guanyin la partida.

Pel que diuen els metges. La crossa sembla que es quedarà una llarga temporada amb mi, potser per sempre. Continuo treballant perquè sempre sigui el període més curt possible. El dolor i la manca de mobilitat de l'espatlla dreta, malauradament, és més que definitiu i caldrà conviure-hi, a més, d'altres dolors i molèsties. Internament, el que no es veu, però ha donat molta guerra, el pulmó i el fetge, estan recuperats.

Amb la perspectiva que dona el temps. Si quan estava a l'UCI, quan la mort volia que anés amb ella. M'haguessin dit que acabaria tal com estic ara, hagués firmat amb sang perquè així fos. No vol dir que em resigno al dolor i les mancances, vol dir que estic agraït per tot el que tinc. Fa temps vaig llegir, sobre un explorador del segle XIX, que en una població de pobresa extrema del continent africà, els seus habitants de cop i volta, sense motiu aparent, es posaven contents, reien, saltaven com si els hagués tocat la loteria. Estranyat, l'aventurer els preguntà que els passava. Li van respondre que estaven vius, que celebraven la vida. I això és l'important, estar viu.

Mirant endavant, van arribant nous projectes, creant-se noves il·lusions i encara somio amb els ulls oberts. Perquè l'únic impossible és deixar de somiar.
 
Tots els escrits sobre l'accident, a un sol clic: Crònica d'un accident de trànsit

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!