06/08/14 Caminant la nedada

La intenció ha estat fer el tram 40 de la Costa Brava Nedant, acompanyat per la Sara, que entrena per un projecte propi pel 2015.
Tots el detalls tinguts en compte. Material de seguretat, recorregut i demés. Anem caminant fins al punt d'inici d'aquest tram, just al llindar sud de la Costa Brava, la desembocadura del riu Tordera, per tornar nedant fins arribar abans del port de Blanes, passant per l'emblemàtica Sa Palomera.
És última hora de la tarda, el cel s'ha tapat molt i fa presagiar que acabarem nedant de fosc. No és un problema, menys els primers 700 metres, la resta està marcat com zona de bany, delimitat amb boies.
Comencem a nedar, ve molt de gust, per la gran xafogor del dia, al cap de res, trobem meduses, concretament la Rhizostoma pulmo, popularment anomenada born blau, són grans i de bon veure, caldrà seguir amb els ulls ben oberts.
200 metres més, tenim la sensació d'estar en una sopa de meduses, n'hi ha un munt, la llum comença a escassejar. La decisió més coherent, és sortir de l'aigua i tornar caminant. La probabilitat de tenir-hi una topada és massa alta, anant a pell. Tornem a desfer camí, caminant, parlant, rient.
Hem nedat 450 metres i caminat un 6 km, l'important no és fer una cosa o altre, és gaudir el que es fa a cada moment.
Jornades com aquesta, ajuden a valorar, encara més, el que la natura si ens deixa fer, a tenir ben present que no cal perdre-li mai el respecte i a recordar que l'element estrany al mar, per molt que no ens dolgui, som nosaltres. 
Seguiment del projecte a la pàgina: COSTA BRAVA NEDANT