09/11/13 Costa Brava nedant. Sa Conca - Cala Jonca

Cada tram del projecte de nedar la Costa Brava, és un petit regal pels sentits. 
Cinquena etapa, fent el tram 34, no ho faig per cap ordre, més que escollint el que em ve de gust nedar, quan em ve de gust, no hi ha cap presa per completar-ho, l'objectiu és assaborir-ho al màxim. 
Aquest l'he fet amb l'acompanyament de l'amic Sergi, amb qui comparteixo moltes aventures d'aigua. Sortida des de Sa Conca a Platja d'Aro. El dia estava gris, ensopit, ennuvolat i sense vent. 
A la mar hi havia una mica de maror, amb onada llarga, de la que ajuda a nedar i alhora no et pots encantar,  si no passes per on toca, et remou una estona. Molt poques embarcacions a l'aigua. 
D'espectadors teníem els passejants del camí de ronda i les gavines que des de les roques ens contemplaven  mentre compartíem mar amb els corbs marins. Fins a la platja de Sant Pol, el sol no ha començat a guanyar protagonisme. 
A partir d'aquí ens ha premés gaudir plenament de Cala Ametller, d'un fons preciós, praderies de posidònia cada dia més malmeses pels qui fondegen on no toca, estrelles de mar i multitud de peixos. 
A la Cala del Molí, hem pogut observar la quantitat de persones que feien la via ferrata, única per obrir-se pas sobre el mar. 
Braçada a braçada hem anat assaborint aquest litoral que ens es tant proper, fins arribar a Cala Jonca, caleta petita, abans d'arribar al port de Sant Feliu de Guíxols. En els últims deu metres, un immens banc de peixos allargats i estrets ens ha fet una bonica rebuda. 
Vídeo

Seguiment del projecte a la pàgina: COSTA BRAVA NEDANT