21/07/13 Costa Brava nedant. Cala Culip - Cala Jugadora

Estic expectant, com davant una gran caixa  embolicada de regal, sabent que m'esperen sorpreses, sense poder imaginar quines. La predicció és molt bona per poder nedar còmodament i descobrir braçada a braçada els secrets del Cap de Creus. 
Arribo a punta de clar, faig el recorregut per terra, observant les possibles sortides en cas d'emergència, prenent referències i gaudint de com de màgic és aquest indret. Acte seguit, preparo tot el material.
Per seguretat duré el neoprè, l'aigua està a 22 graus, no és el que em ve més de gust, però així ho vaig establir en el protocol d'aquest projecte.
Camino amb impaciència fins el punt de sortida, Cala Culip, concretament on hi ha el refugi de pescadors. La mar es troba molt encalmada, al poc de nedar, la primera sorpresa del dia, un corb marí, es llença a l'aigua, pràcticament davant meu, puc veure com neda, no ho havia vist mai, quina meravella.
A la que estic a la Punta de Culip, tinc un petit nus a la gola, giro, comença  el tram més bonic i alhora delicat, es Freu de la Clavaguera, pas entre la península  i Illa Encalladora, d'uns 150 metres d'ample. Nedo enganxat a les roques, amb dos boies per ser visible, la complicació no és cap topada amb una embarcació, sinó l'aigua que remouen al seu pas, doncs em podria tirar al cim de les roques, vaig gaudint la nedada,  sense deixar d'estar atent al que es mou al meu voltant.
Passo el Cap de Creus, per anar a buscar, un dels racons amb més encant de la jornada, la cova de l'Infern, on els Pirineus prenen contacte amb la Mediterrània, fent un indret únic. Segueixo nedant, el sol està cada cop més brillant i il·lumina el fons marí a través de l'aigua cristallina. Punt final a Cala Jugadora, a la part de sorra, situada més al sud, preciós.
He nedat sense pressa, sense ganes d'acabar, disfrutant cada metre, gravant records a la memòria, vivint sensacions que emocionen i sent conscient que sóc un afortunat.
5.300 metres espectaculars, en el que ha esta la tercera etapa, fent el tram 08, del projecte Costa Brava nedant.
Track Garmin Connect
Seguiment del projecte a la pàgina: COSTA BRAVA NEDANT 

Cap comentari :