06/07/13 Costa Brava nedant. Costa Marenda - Portbou

Arriba el moment tant esperat. L'inici del projecte de nedar la Costa Brava sencera. Primera etapa, que coincideix amb el primer tram, l'inici de la Costa Brava en el seu extrem nord, fins Portbou.
Previ a cada tram, hi ha el reconeixament del recorregut sobre el terreny, des de terra, en aquesta ocasió, com l'he fet aquest matí des de l'aigua, mentre he nedat la Doble Transfronterera, només ha calgut confirmar el lloc de sortida, el més enganxat al port possible i prou lluny per evitar riscos amb les embarcacions.
Nedem amb el neoprè i boia de senyalització, la seguretat és el primer. No fa masses hores que he nedat Portbou - Cerbère - Portbou i encara hi puc trobar matisos diferents, que enriqueixen l'experiència de nedar en aquestes aigües, hi ha una mica de marejol, res que molesti massa.
Per nedar aquest tram, fem un trajecte d'anada i tornada. Anem nedant enganxats a la costa, els penya-segats és veuen majestuosos, semblen fins i tot més alts. Les formacions rocoses que hi ha l'aigua són les que determinen quan d'aprop podem estar, voregem cada sortint, aprofitem per entrar a tres coves, a cada una més espectacular que l'altre, són un autèntic regal pels sentits, tinc la sensació de descobrir un tresor amagat i alhora a la vista de tothom. 
Els bancs de peixos, de totes formes i colors, ens acompanyen durant tot el recorregut, ens endinsem una mica en aigües franceses, en la Costa Marenda, toquem terra abans d'emprendre el camí de tornada.
Ha estat un autèntic plaer compartir braçades amb l'amic Jorge Pérez, gràcies a ell estic fent aquest projecte, és qui em va transmetre la passió per les aigües obertes. Hem tingut l'imprescindible ajuda de la Monica Campaña.
Fa temps que havia decidit que aquest seria el primer tram que faria del projecte de nedar la Costa Brava, m'ho havia imaginat de moltes maneres, ha estat més i millor. Poder-ho compartir amb en Jorge, ho ha fet encara més especial i únic, al igual que molt divertit.

Seguiment del projecte a la pàgina: COSTA BRAVA NEDANT 

Cap comentari :