03/07/13 Costa Brava nedant. Presentació del projecte

Nedar la Costa Brava no és un repte, és un projecte vital amb gust de premi de principi a fi. 
Fa temps que em fa il·lusió de fer-ho, després  de donar-li voltes, fa mesos vaig planificar tots els detalls i vaig decidir que aquest  Juliol començaria, a nedar la Costa Brava sencera, no pel camí més recte, sinó pel camí més llarg, resseguint el litoral i gaudint dels seus racons i raconets.
No és un repte, perquè no té una duració determinada per fer-lo, és un projecte que suma, a tot el que vaig fent, potser tardi dos anys o cinc, no m'importa, només m'interessa gaudir d'aquest  litoral que tant m'estimo braçada a braçada, sense presses, ho vull assaborir a foc lent.
Ho he dividit en 40 trams, en funció d'evitar els ports  i sobretot pensant en la logística per accedir al punt d'inici i al punt final, van des dels 1.000 metres fins els una mica més de 8.000. Aproximadement són uns 200 km de costa. Alhora està fet de manera que les etapes coincideixin on geograficament comencen i acaben les comarques, d'aquesta manera són 19 trams a l'Alt Empordà, 16 al Baix Empordà i 5 a La Selva. Hi ha algun tram que el recorregut coincideix amb el de travessies organitzades, a les que acostumo a anar i seguiré anant, perquè m'encanta el que hi trobo, però en aquest projecte vull un diàleg més íntim amb la mar.
L'idea és anar fent, sense cap ordre predeterminat, un dia puc nedar el tram 29 i al cap d'un temps el tram 12, segons em vingui de gust o on el mar em digui que puc nedar el dia en qüestió, sense deixar de fer altres reptes, ni d'entrenar-los. Al igual que el sentit dels trams, uns els faré de nord a sud, d'altres de sud a nord,  inclús algun el faré una part del tram en una direcció i l'altre en la contraria, per logística algun el faré dos vegades en l'anada i en la tornada. 
Aquest projecte està pensat per fer en solitari, no vol dir sense suport, ni vol dir que  no m'acompanyin amics, vol dir que no pretenc organitzar travessies,  per aconseguir fer-ho realitat caldran moltes complicitats, algunes que ja tinc i d'altres que espero anar trobant mentre faig camí.
La majoria de trams seran amb neoprè, no és el que més m'agrada, ho faré per la seguretat que aporta, al igual que el projecte el desenvoluparé en èpoques que la temperatura de l'aigua sigui suficientment còmode, com per poder parar una estona a contemplar l'entorn.

Seguiment del projecte a la pàgina: COSTA BRAVA NEDANT

Cap comentari :