Xerrada el 21/04/17 a la Primavera Cultural d'Arbeca

El proper divendres 21 d'abril, a les 19:30, a Arbeca, dintre els actes de la Primavera Cultural, faré una xerrada.
En aquesta xerrada parlaré dels recursos mentals que faig servir, no per anar més ràpid, això es cosa dels plans d'entrenaments, sinó d'arribar més lluny, en aquest afany de fer cada vegada una mica més, una mica més llarg, una mica més dur, una mica més difícil...
Desengranant quins son els recursos i els mecanismes per arribar-hi.
Ho faré mitjançant el que he anat aprenent amb l'experiència de fer reptes, tant els organitzats com els autogestionats.
La veritat es que em fa molta il·lusió, ens veiem el 21 d'abril!
https://www.facebook.com/Ultraquim https://twitter.com/Ultraquimhttps://www.instagram.com/ultraquim/

18/03/17 Pyrenees Ice Swimming Festival 2017 - 1r Campionat de Catalunya de Natació d'Hivern "Open" Primer dia

Imatges de Mónica Campaña i Jorge Perez
El bon temps, ha fet en aquesta ocasió, de mala mar.
Igual que la mar molt moguda fa fer plans b a les organitzacions, el bon temps ha tombat les expectatives de nedar en aigües gèlides, entre 0 i 5 graus, però no ens ha impedit de nedar i divertir-nos, amb tots els apassionats per la fred, mentre ho fèiem.
El llac de Puigcerdà, estava a uns 11 graus, que no deixa de ser una temperatura fresqueta per nedar, doncs el mar aquest hivern ha baixat en contades ocasions dels 13 graus.
Quan se la temperatura de l'aigua, els nervis s'esvaeixen, fa just un mes he estat nedant 1h01'11" a l'estany de Banyoles a 9,5C, sé que no puc banalitzar les proves, però la confiança m'augmenta molt.
El dissabte toca primer nedar els 25 metres, que juntament amb els 50, es fan dintre corxeres, com si fos una piscina de 25 metres, tot i que sense paret, hi ha una fusta en un extrem i a on entrem una escala, que hem de baixar i estar agafats allà, uns pocs segons abans no donin la sortida. Els 200, ja són en un recorregut d'anada i tornada marcat per dues boies. En aquesta prova, faig una sortida molt dolenta, estic encantat i no concentrat en nedar, dels tres que som en aquesta tanda, surto l'últim, aconsegueixo remuntar i entrar només a tres dècimes del primer. A continuació hi ha el vídeo d'aquesta prova.


Entrades relacionades:
Presentació repte     Aclimatació     Segon dia
https://www.facebook.com/Ultraquim https://twitter.com/Ultraquimhttps://www.instagram.com/ultraquim/

14/03/17 Com he aclimatat per nedar en aigües gèlides

Han estat sis setmanes d'aclimatació per poder nedar en aigües gèlides, entre 0 i 5 graus.
He nedat cada setmana un dia, en aigües fresquetes. Al mar, entre 52' i 1h32' el dia que més, amb l'aigua entre els 13,0 i els 13,3C, en una ocasió he anat a l'estany de Banyoles, per nedar 1h01' a 9,5C. He intentat fer-ho d'hora al matí, per tenir l'entrada i la sortida més freda.
L'aclimatació a banda de nedar, ha consistit ha tingut més aspectes.
Durant les sis setmanes, m'he dutxat amb aigua freda, de principi a fi, estant sota la columna d'aigua de 4 a 6 minuts de rellotge, amb l'única excepció del dia que he nedat al mar, que ho he fet amb aigua calenta, però al cap d'hores. A més per tenir més contrast, sempre que he pogut, he fet de a0 a 20 minuts de sauna per tenir més sensació de contrast.
En aquestes sis setmanes, amb l'excepció d'un dia que no em trobava fi del tot, he prescindit de la calefacció a casa, la part positiva es que en la factura de la llum s'ha notat. En el cotxe, he prescindit de la calefacció tant com he pogut.
En quan al vestir, no puc dir que hagi passat fred, el que he fet es anar en aquell llindar, en que estàs bé, però una capa més o una peça més gruixuda no et sobraria.
No sé si res d'això haurà funcionat, el cert és que he aprés coses. Aquest cap de setmana serà el moment de la veritat, si més no el camí per arribar-hi ha estat divertit.


Entrades relacionades:
Presentació repte    Primer dia     Segon dia
https://www.facebook.com/Ultraquim https://twitter.com/Ultraquimhttps://www.instagram.com/ultraquim/

11/03/17 El repte del dia a dia

El repte del dia a dia, no consisteix en fer grans distàncies, ni acabar esgotat, ni fer coses que semblin impossibles.
El repte és molt més senzill, tot i que a vegades, sembli d'allò més complicat.
No es tracta de fer més coses, ni d'estirar les hores, desitjant que en siguin 25, en tot cas, es tracta de fer-ne menys, però de manera més conscient. Es tracta de viure, no d'estar vius, fer alguna cosa que ens faci sentir vius.
M'adono que els dies en que només hi ha obligacions i rutina, son dies necessaris i alhora temps perdut de vida.
Per això intento, cada dia, fer alguna cosa que em faci sentir viu, hi ha moltes maneres, una de les que més m'agraden es fer bategar el cor ràpid, tot fent esport. De vegades no hi ha tant temps i em conformo en caminar o passejar 20 minuts, en d'altres ocasions no hi ha ni aquest temps i en tinc prou en quedar-me embadalit per un paisatge o contemplant el sol i mentre ho faig, en realitat miro cap a dins.
Quan miro endins, m'adono de lo afortunat que soc, que tot i que em sobri mes al final del sou, hi hagi maldecaps que no hi ha manera de deixar enrere,  tinc la gran sort d'estar viu i de compartir-ho amb els que m'estimo. D'aquesta manera aconsegueixo el repte de cada dia, ser feliç.
https://www.facebook.com/Ultraquim https://twitter.com/Ultraquimhttps://www.instagram.com/ultraquim/